Wednesday, May 20, 2009

Jalan-jalan cari makanan - Pasar Malam Saberkas, Miri

Hem....
Pasar malam??..yeaaa! aku suka.. actually kawan catz tuh yg suggest. dia kata if rajin, pilah saberkas, ada night market. Sinilah nak dpt local food dan tgk macam-macam jenis makanan.


Area ni depan SESCO...kebetulan nampak pasar malam ni masa duk ronda-ronda ptg2 lepas balik dr Muzium Petroleum.

Suasana pasar malam..


Basically suasananya lebih kurang je mcm tempat kita, cuma ada makanan yg kita tak pernah jumpa da jual kat sini..

Pulut Panggang daging , satu RM1.50. Besar dan gemuk. Nyummm...aku beli 2.

kuih peneram.

Kuih ni tgak tau nama..

Ikan bakar..

Catz perhatikan ramainya yang berniaga ikan bakar. Tak mcm pasar mlm kat tempat kita. Sini rata-rata jual ikan bakar. Besar-besar pulak tuh ikannya. Catz beli 2 jenis ikan.

sate ayam

sate daging..



ikan lagi...

lemang pun adooo...

tapai nasi

kepok lekor

comel2 yg jual kek..hehhe

haaa..yg ni umai..

kek lagi..


jagung

sayap...ramai juga catz tgk jual chicken wings

selain makanan yg dah masak..ada juga org jual sayur-sayuran dan barang-barang kering.
Tgh aku duk klik-klik..ehhh..ramai pulak ok org duk klik-klik jugok. Cuma kamera depa lebih canggih,dgn lens panjang cam belalai gajah...heh....macam-macam aku beli bawka balik ke hotel. Makan kat bililk.malas nak kuar malam.

11 comments:

myself said...

pernah duduk di sri aman dari form1 - form 4...di sarawak, time raya semua rumah hidang air gas...sweet...

kucingorengemok said...

waaa, byknya kek lapis! rambang mata nak memborong tu...

cikgu zainab said...

Kek Sarawak yang famous tu!

neezareef said...

pulut panggang singgit stengah
tp x peh arr gmuk2

CATZ said...

myself,
oh pernah tinggal si sarawak ke?..now tinggal di semenanjung?
air gas...?..few years back kat johor pun org suka hidang air gas..hehhee

@xiM said...

pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh tengok lemang tu terus menitik ayaq liuq tap tap tap..

aianna said...

arghhh bencinta masuk blog akak ni laa...lapoo

uishh mak oi lemang rm2 pjg hokeh!kat sini sejengkal jek...pulut panggang heaven!besor!kak..umai tu sdp x?cm sotong jek..beshnyee~

SiMpleSmArtErMe said...

kiter penah makan umai..rasa dia lagi lembut dikunyah dari sotong..

CATZ said...

axim,
penggemar lemang ke?..mcm murah kan..RM 2 panjang-panjang..

org myy said...

wow....rindu nyer nak pegi pasar malam..kalau pegi pasar malam jak kompom aku akan beli bergedel yang paling sedap sekali..fav.aku yA KOH..pasar mlm saberkas is the best at myy..i like it..heheheeh....mcm2 ada jual kat pasar mlm tok koh..rambang mata koh...

Sara Zan said...

salam...agak2 di KL ni ada tak tmpt yg jual kuih peneram mcm yg dlm gmbr tu...tingin nak mkn...kalo ada sesapa yg tau sms sy sara 0199303420...thanx